Een goed zicht is zeer belangrijk, zeker voor kinderen. Het is bewezen dat er een relatie bestaat tussen het zicht en de schoolprestaties. Om aandachtig de lessen te volgen is een goed zicht op het bord belangrijk.

Kinderen merken het zelf vaak niet op dat ze een verminderd zicht hebben. Ze weten niet wat normaal zicht inhoudt en denken dat het normaal is om niet heel scherp te zien in de verte.

Daarom is het dus noodzakelijk om als ouder te letten op signalen dat uw kind nood heeft aan een bril. Zo kunnen problemen tijdig  opgemerkt en gecorrigeerd worden.

De belangrijkste signalen waar je als ouder op kan letten:

1. Vaak in de ogen wrijven
Wrijft je kind vaak in de ogen bij bijvoorbeeld televisie kijken kan dit een symptoom zijn van verminderd zicht. Als het fixeren op een scherm veel moeite kost wordt het televisie kijken vermoeiend en zal het kind meer in de ogen wrijven.

2. Gevoelige ogen
Wanneer uw kind de ogen gemakkelijk dichtknijpt of veel knippert bij het buiten zijn en gevoelig lijkt voor licht, ook als uw kind vaak klaagt over branderige of vermoeide ogen kan dit een aanwijzing zijn van oogproblemen.

3. Moeite met lezen en schrijven
Als je kind het hoofd schuin houdt bij het lezen of het hoofd meebeweegt kan dit een teken zijn dat het scherp zien van een tekst veel moeite kost. Ook als de tekst opvallend dichtbij gehouden wordt kan dit wijzen op een verminderd zicht.

4. Concentratieverlies en gedragsproblemen
Bij slecht zicht verliezen kinderen gemakkelijk de aandacht en ook hun sociale vaardigheden kunnen erdoor belemmerd worden.

 

De volgende stap is om het zicht van uw kind te laten controleren. Bij optiek Brillier zijn we gespecialiseerd in oogmetingen. Indien nodig wordt er altijd doorverwezen naar de oogarts. Er wordt dan meer informatie gegeven over de symptomen en de oplossingen. Vaak kunnen de oogklachten met een kinderbril verholpen worden.

 

Kinderhoek

Bij optiek Brillier heeft u een ruime keuze kinderbrillen die gepast kunnen worden in onze leuke kinderhoek. Een leuke bril is belangrijk maar ook de kwaliteit van het montuur en de glazen. Wij werken dan ook met trendy merkbrillen en kwaliteitsglazen.

 

Onze kids garantie

Ook een uitstekende service na verkoop is belangrijk bij kinderen. Zo biedt optiek Brillier bij aankoop altijd een gratis ravotbril en tot 2 jaar na de aankoop zijn alle onderdelen aan 50% indien buiten garantie.