Het foutief reinigen van uw brillenglazen kan ook hedendaagse brillenglazen beschadigen, zelfs al hebben deze een krasvrije, harde coating. Hieronder ontdek je een aantal tips hoe je zo lang mogelijk van je bril kan genieten. Het goed onderhouden van brillenglazen zorgt niet alleen voor een scherper zicht maar het verlengt ook de levensduur van uw brillenglazen.

 

brillier brilbar1. Gebruik geen detergenten.
Spoel uw brillenglazen regelmatig af met lauw water. Hierdoor worden vuiltjes afgespoeld zodat die geen krassen kunnen veroorzaken bij het reinigen. Gebruik zeker geen afwasmiddel of een zeep op citroenbasis. Een pH-neutrale zeep kan wel als u vervolgens de glazen goed spoelt en deze droogt met een microvezeldoekje of katoenen doek. Sneller is het echter om een professionele brillenspray te gebruiken. Bij optiek BrilLier krijgt u bij aankoop van een bril een poetsset voor uw bril bestaande uit een brillenspray die u steeds gratis kan komen bijvullen in onze brilbar en een speciaal microvezeldoekje. Hiermee kan je gemakkelijk vuile of vette brillenglazen opblinken.

 

2. Gebruik altijd brillendoekjes om te poetsen.
Het is beter om regelmatig gebruik van papieren zakdoekjes of keukenpapier te vermijden. Deze worden vervaardigd uit houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen. Natte doekjes zijn ook niet ideaal aangezien ze de glazen niet vochtig genoeg maken en je alsnog krassen kan inwrijven in de brillenglazen door overgebleven stofdeeltjes. Beter is het om microvezeldoeken te gebruiken, tetradoeken of katoenen doeken. Als je microvezeldoek vies is geworden, kan je deze gewoon wassen in de wasmachine op 60 graden zonder wasverzachter. Snel even met je T-shirt je glazen reinigen is ook geen goed idee.

 

3. Berg uw bril veilig op
Om krassen te vermijden is het beter om de bril in een stevige etui te bewaren en de bril niet op de glazen te leggen. Heeft u toch storende krassen veroorzaakt op uw brillenglazen weet dan dat wij hier een service voor aanbieden. Het eerste jaar bieden wij 50% korting op zelf veroorzaakte krassen en wij geven op de ontspiegeling van uw glazen 2 jaar garantie.

 

4. Onderhoud ook je montuur
Probeer ook je montuur regelmatig af te spoelen met koud water. Door het zout in transpiratie, dagcrèmes en zeep kan het montuur anders verkleuren of mat worden. Laat je bril ook kosteloos bijstellen als deze niet meer zo comfortabel zit.

 

Weetje: Zoals hierboven uitgelegd garandeert het perfect onderhouden van je brillenglazen een optimaal zicht maar ook het brillenglas zelf is belangrijk. Dankzij speciale brillenglascoatings met een harde beschermingslaag en een hydrofobe werking(zoals DuraVision® Platinum van ZEISS) blijven uw glazen langer vrij van vuil en zijn ze ook veel eenvoudiger te reinigen.

 

Veel plezier met je bril of zonnebril! Heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op of kom even langs in de winkel.